HomeАНТИСТРЕСХуманостМомче две години пуштало коса за перика на пациентите со рак

Момче две години пуштало коса за перика на пациентите со рак

Кога Томас Мур на „Фејсбук“ гледал видео-снимка со едно девојче кое ја изгубило косата при лечење од рак, му дошла одлична идеја. Осумгодишното момче одлучило да пушта долга коса за да ја донира на децата кои ја изгубиле при хемотерапија. И тоа цели две години!

kosa-1

За тие две години на момчето косата му пораснала толку, што од неа имал матерал за три перики! Кога конечно се шишал, неговата вујна Ембер Реј објавила фотографии на „Твитер“, кои им се допаднале на 11.000 лица биле споделени повеќе од 57.000 пати.

kosa-3

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com