HomeГИГА БАЈТСмартфонМит или вистина: Полнењето преку ноќ на смартфонот е штетно?

Мит или вистина: Полнењето преку ноќ на смартфонот е штетно?

Дали навистина може да се расипе батеријата ако телефонот го полните цела вечер додека спиете? Експертите не се согласуваат со теоријата дека батеријата може да се преполни.

„Дури ниту и да го ставите својот iPhone кога батеријата има капацитет 90%, тоа нема да ја оштети. Едноставно не можете да го преполните iPhone, и ниту еден друг модерен смартфон. Секој уред што користи литиумско-јонска или литиумско-полимерска батерија, престанува автоматски да се полни кога ќе достигне до 100%“, вели техничарот Џеси Холингтон.

Задоволни ли сте од одговорот? Сега спокојно оставете го вашиот телефон да се полни пред да си легнете.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com