HomeДЕНЕШНАРепубликаМермерно езеро во Прилеп, откривање на хит место за рекреација

Мермерно езеро во Прилеп, откривање на хит место за рекреација

Прилепчани имаат можност да се забавуваат и рекреираат во вештачкото езерце кое се создало од подземни води во напуштениот рудник за мермер во селото Беловодица, пренесува ТВ Нова.

mermerno ezero2

Со оглед на самата конфигурација на теренот местото е наречено Прилепско Памук Кале и засега водата е доста чиста.

mermerno ezero

За време на викендите доаѓаат и по стотина посетители, но кога веќе се прочи Мермерното езеро сигурно ќе има уште многу љубопитни кои ќе сакаат да го посетат, па затоа се апелира да се одржи хигиената и чистината на водата.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com