HomeДЕНЕШНАСкопјеМВР со превентивна камања ќе ги намалува летните пожари

МВР со превентивна камања ќе ги намалува летните пожари

Одделението за превенција во СВР Скопје денеска на Средно Водно, на потегот Жицница-Милениумски крст, ќе започне со реализација на Кампањата „Лето без пожари“.

Праксата покажува дека преземањето на проактивни превентивни мерки останува неопходно и понатаму, особено во летниот период како најризичен за појава на пожари во големи размери, информираат од СВР Скопје.

Во изминатите години беа предизвикани непроценливи штети токму врз македонските шуми, па затоа мора да се подигне свеста во период кога температурите ќе бидат многу високи за да не загрозува природата, но и човечката состојба.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com