HomeГИГА БАЈТСмартфонМарк Закерберг го најави амбициозниот проект Facebook Live

Марк Закерберг го најави амбициозниот проект Facebook Live

Марк Закерберг на својот профил најави дека стартува новата услуга Facebook Live преку која секој корисник само со камерата на смартфонот може да емитува своја содржина со што се надева дека социјалната мрежа ќе прерасне во најголемата ТВ мрежа во светот.
Facebook постојано додава нови функции со кои корисниците стануваат се поинтерактивни и самите учествуваат во креирање и споделување на содржини, па преносот на видеа во живо е идеален чекор за натрпевар со слични конкуренти како Periscope. Сега, ќе може и да гледате преноси и сами да известувате „во живо“.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com