HomeДЕНЕШНАПолитикаМакедонската криза во фокусот на Советот на ЕУ

Македонската криза во фокусот на Советот на ЕУ

Советот за надворешни работи на Европската унија ја закажа за 20. јуни својата последна седница пред Самитот на Европскиот совет на која расправата за состојбата во Република Македонија е ставена како главна точка, а не под точка „разно“ како што беше претходно планирано.

Министрите за надворешни работи на земјите-членки на Унијата, по предлог на Сојузна Република Германија и Велика Британија ќе расправаат за комплицираната политичка ситуацијата во Македонија.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com