HomeФЕР ПЛЕЈЛОИ Рио: Се уште не започнати а веќе е соборен првиот светски рекорд

ЛОИ Рио: Се уште не започнати а веќе е соборен првиот светски рекорд

Иако Олимпијадата официјално не е отворена, Јужнокореецот Ким Ву-Џин, светски шампион во стреличарство го постави првиот светски рекорд на Олимпијадата.

Во денешните квалификации Ким оствари резултат со 700 погодени кругови од 72 стрели, што претставува нов светски и олимписки рекорд во оваа дисциплина, со што тој се наметна како главен фаворит за златниот медал.

rio-prv-rekord

Негов главен конкурент ќе биде Американецот Бредли Елисон, кој имаше послаб резултат за само 10 кругови.

Финалните натпревари ќе се одржат на првиот официјален ден на Игрите.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com