HomeРЕФЛЕКТОРФилмЛазар Ристовски ќе ја „води“ слепата војска на Цар Самоил во новиот филм

Лазар Ристовски ќе ја „води“ слепата војска на Цар Самоил во новиот филм

Српскиот актер со македонско потекло Лазар Ристовски ја доби довербата да ја одигра главната улога на Цар Самоил во престојниот филм во режија на Антонио Митриќески. Актерот Лазар Ристовски беше ексклузивен гостин на „Охрид Филм Фест“ и беше на отворањето на Фестивалот што се одржа вчера во Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид. Проектот за Цар Самоил е досега една од најскапите македонски филмски продукции.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com