HomeГИГА БАЈТСмартфонКој вреди подолго, Apple iPhone или Samsung Galaxy?

Кој вреди подолго, Apple iPhone или Samsung Galaxy?

Аналитичката компанија Piper Jaffray излезе со интересно истражување според кое iPhone е најисплатлив смартфон бидејќи иако ќе го купите за доста висока цена по некоја година ако сакате да го продадете на старо ќе може да си вратите дури 70% од вложените пари што го прави најдобра инвестиција во премиум класата.

Samsung Galaxy уредите следат зад iPhone бидејќи иако се продаваат за речиси слична сума, по некоја година ја губат вредноста и може да ги продадете на старо за цена до 40% од првичната.

Проблемот за Samsung е дисперзираноста на понудата со голем број на смартфони, но секако и огромната конкуренција од Android моделите, додека пак Apple за iPhone нема сличен конкурент.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com