HomeДЕНЕШНАРепубликаКОРИСНИ ИНФОРМАЦИИ: Како да се заштитите во случај на земјотрес

КОРИСНИ ИНФОРМАЦИИ: Како да се заштитите во случај на земјотрес

Земјотресите кои денеска го стресоа Скопје предизвикаа вистинска паника кај граѓаните. Голем број луѓе се уште се плашат да се вратат во своите домови. Добро е да ги прочитате советите на Дирекцијата за заштита и спасување како да постапите во случаи на земјотрес. Прочитајте го упатството на нивната веб страна.

upatstvo_-_zemjotresi-page-001upatstvo_-_zemjotresi-page-005upatstvo_-_zemjotresi-page-003upatstvo_-_zemjotresi-page-004

upatstvo_-_zemjotresi-page-006

Во потрага по упатства, а во отсуство на апели од надлежните, граѓаните пишуваат на социјалните мрежи и споделуваат информации за тоа како најдобро да се заштитат откако три посилни, но нефатални земјотреси го зафатија Скопје од утрово наваму.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com