HomeАНТИСТРЕСШтосноКога пред вас ќе излезе џин од 40 тони! (ВИДЕО)

Кога пред вас ќе излезе џин од 40 тони! (ВИДЕО)

Грбави китови, од кои постарите членови тежат и до 40 тони, се сметаат за најграциозни џинови на океанот, често излегуваат со цела должина надвор од водата. Кајакашка тура блиску до брегот на Британска Колумбија се сретнала со мајка и нејзино младенче грбави китови, кои биле повеќе од расположени да им приредат вистински воден спектакл.

Тие десетина пати излегле од водата на општо воодушевување на кајакашите. Меѓутоа, додека од безбедна оддалеченост, или барем мислеле дека се наоѓаат на безбедна оддалеченост, им се воодушевувале на џиновите на океанот одеднаш пред еден од нив се појавил кит на околу 20 метри оддалеченост, кој скокнал и за малку ќе ги потопел.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com