HomeАНТИСТРЕСШтосноКога ви се чини дека кит ќе го голтне вашиот брод (ВИДЕО)

Кога ви се чини дека кит ќе го голтне вашиот брод (ВИДЕО)

Кај брегот Квебек биле организирани тури за следење на китовите, а една од нив доживеала навистина незаборавен момент. Еден од морските џинови излегол од водата на десетина метри пред бродот со потполно отворена уста.

Дури на само неколку метри оддалеченост од бродот китот почнал да ја затвора устата и повторно запловил во водата. Големите врсти на китови, како плави и грбави, им припаѓаат на видовите на китови кои се хранат преку остата, односно кои ја отвараат својата уста внесувајќи голема количина на вода, која подоцна преку забите ја филтрираат и од неа извлечуваат ситни животни.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com