HomeДЕНЕШНАСветКараџиќ доби „корпа“ од Судот во Хаг за привремена слобода

Караџиќ доби „корпа“ од Судот во Хаг за привремена слобода

Поранешниот претседател на Република Српска, Радован Караџиќ, доби негативен одговор од Судот во Хаг по испратеното барање да добие привремена слобода за да присуствува на одбележувањето на четириесеттиот ден од смртта на неговиот помал брат.

„Претседателот на Механизмот за меѓународни трибунали, Теодор Меров, инаку институција која е основана да ја заврши работата на Хашкиот трибунал, го одби брањето на Караџиќ да биде пуштен на привремена слобода со напомена дека за тоа не се исполнети потребните услови“ , пренесе „Н1 Сараево“.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com