HomeГИГА БАЈТСмартфонКако Цукерберг со Instagram му се одмаздува на Snapchat

Како Цукерберг со Instagram му се одмаздува на Snapchat

Instagram сака дополнително да ја наметне новата опција Stories во која се комбинираат повеќе објави и сега ќе ви нуди предлози за стории врз база на корисниците кои ги следите со цел да добиете попрецизни и подопадливи содржини.

Има критики дека со „сториите“ Instagram се доближува до конкурентот Snapchat, но тука има поперсонализиран пристап кон самите објави што секако ви звучи познато бидејќи е дел од алгоритамот на Facebook.

instagram stories

Воопшто нема да не зачуди ако ова е смислена стратегија од самиот Цукерберг за да му се реваншира на Snapchat кој претходно одби четири милијарди долари за преземање.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com