HomeДЕНЕШНАРепубликаКаде не ви треба пасош за патување летово?

Каде не ви треба пасош за патување летово?

Додека трае летната сезона има и зголемен ред на чекање за издавање на патни исправи, па доколку терминот ви е закажан подоцна без пасош може да патувате на две потенцијални туристички дестинации, а тоа се Црна Гора и Албанија.
Само со лична карта може да преминете граница и со Србија и Косово. Со овие држави Македонија има потпишано билатерални договори за послободен проток на патници, а при влез не ви се потребни големи парични гаранции за престојот кој го планирате.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com