HomeДЕНЕШНАСветИтен Самит на ЕУ за да не се повтори бегалската криза, Македонија повикана

Итен Самит на ЕУ за да не се повтори бегалската криза, Македонија повикана

Европската Унија следната недела ќе одржи вонреден Самит за Балканска бегалска рута со цел да не дозволи бегалската криза која се случи годинава да се повтори со драматични сцени низ границите. На самитот кој ќе се одржи во Виена на 24 септември повикана е Македонија која заедно со соседните држави кои се дел од бегалската рута ќе има можност да ја претстави својата страна во бегалската криза, кои се нејзините искуства и како да се спречи состојбата да излезе надвор од контрола.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com