HomeГИГА БАЈТПЦИстражители ги „тресат“ просториите на Facebook

Истражители ги „тресат“ просториите на Facebook

Американското Министерство за правда поднело петиција на суд против Фејсбук. Тужбата е поради истрага што ја спроведуваат владините органи, затоа што компанијата решила да премести дел од имотот во Ирска, со цел да плаќа понизок данок. Фејсбук е само една ИТ компанија која сака да плаќа помали даноци во земјите како што е Ирска. Даночната полиција неодамна во Париз и Мадрид исто така влезе во просториите на Гугл.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com