HomeДЕНЕШНАСветИсламска држава ја загуби територијата на сириско-турската граница

Исламска држава ја загуби територијата на сириско-турската граница

Исламска држава ја загуби целата територија што беше под нејзина контрола на сириски-турската граница. Турската државна агенција додава дека сириските бунтовници поддржани од Турција го „исчистиле реонот меѓу сириските градови Азаз и Џараблус“. Сирискиот центар за човекови права потврди дека терористичката група ја загубила и последната позиција на сириско-турската граница.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com