HomeДЕНЕШНАСветИсламска држава се закани со експлозии: пирамидите се изградени од неверници

Исламска држава се закани со експлозии: пирамидите се изградени од неверници

Џихадистите од терористичката групација, Исламска држава се заканија дека ќе го кренат во воздух едно од чудата на древните цивилизации, Големите пирамиди во Гиза, бидејќи биле изградени од „неверници“, јави ТАСС. Заканата е содржана во видео-снимка објавена на Интернет. На снимката се вели дека џихадистите ќе постапат со пирадимите, онака како што постапиле и со храмот на божеството Набу во ирачкиот град Нимру, изграден пред повеќе од 2.500 години.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com