HomeНиз објективотИнтервју со #Протестирам: Улицата ќе ги диктира насоките на Револуцијата

Интервју со #Протестирам: Улицата ќе ги диктира насоките на Револуцијата

Два месеци на интезивни протести доведоа до голем политички притисок и #Протестирам повеќе не може да се игнорира. Секојдневно се зголемуваат и боењата на демонстрантите како платеници, Соросоиди и предавници од страна на десничарката јавност. #Протестирам ги менува насоките на делување, прогресивното движење најавува реализирање на револуционерните барања со нови методи на делување.

Разговаравме со Павле Богоевски, еден од учесниците на секојдневните протести за политичкиот судир во Македонија и наоѓање на излез од политичката криза. Објасни и зошто боењето на спомениците и државните институции не е повреда на националната историја. Кривичните прогони не ги загрижуваат учесниците на протестите за што се спремни да сносат одговорност. Погледнете го целото интервју.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com