HomeАЈНШТАЈНИЈААтласИма само 13 години а го сметаат за новиот Никола Тесла

Има само 13 години а го сметаат за новиот Никола Тесла

Макс Луган, 13 годишно момче кое јавноста го смета за новиот Никола Тесла бидејќи, креираше уред за бесплатна електрична енергија со едноставно поврзување на бакарни жици, метална лажица и лименка за кафе со која е доволно да се напојуваат десетина ЛЕД светилки.

Макс овој изум го осмисли во работилницата на неговиот татко кој ја претвори во лабораторија, со материјали кои ги купил за само 15 долари и докажа дека неговиот уред може да напојува ЛЕД светла.

Детето од конзерва за кафе, жици, два калеми и лажици создаде електромагнетен собирач на енергија кој може да индуцира радиобранови, термална и статичка енергија и сето тоа да го претвори во употреблива електрична енергија.

-Мојата цел беше да му помогнам на светот. Сакам да изградам иднина во која сите луѓе ќе бидат среќни и сигурни, вели Макс.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com