HomeДЕНЕШНАПолитикаИванов и Борис за напредокот на Македонија во ЕУ и добрососедството

Иванов и Борис за напредокот на Македонија во ЕУ и добрососедството

При средбата на Ѓорге Иванов со бугарскиот премиер Бојко Борисов е договорени да се забрзаат преговорите за Договорот за доборососедство и соработка по кој Бугарија ќе ја даде целосната поддршка за Македонија при евроинтегративниот процес.

Борисов истакнал и загриженост за актуелната политичка криза надевајќи се дека преку дијалот партиите ќе изнајдат решение. Покрај оваа средба Иванов треба да присуствува и на Самитот на шефови на држави и влади на земјите членки на Процесот за соработка во Југоисточна Европа.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com