HomeФЕР ПЛЕЈКошаркаЗа две словенечки екипи веќе нема да има место во АБА лигата!

За две словенечки екипи веќе нема да има место во АБА лигата!

Во предстоечката сезона во кошаркарската лига АБА веќе нема да има место за две словенечки епики .Олимпија Љубљана и Хелиос Домжале го откажале своето учество во лигата, бидејќи не се наоѓале во можност да ги исполнат обврските на регионалното натпреварување кои се утврдени на Собранието од 14. јули.

финансиските барања за добивање специјална покана, беше барањето кое Олимпија не можеше да го гарантира, додека Хелиос не можеше да го испочитува распоредот на регионалниот шампионат. Останува да видиме кои клубови ќе ги пополнат овие две празни места.

.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com