HomeДЕНЕШНАПолитикаЗа БЕСА спорните гласачи не се фантоми, туку опозициски Албанци

За БЕСА спорните гласачи не се фантоми, туку опозициски Албанци

БЕСА излезе со став дека лицата кои се дел од спорниот список на гласачи не се никакви фантоми, туку реални луѓе кои дури 70% се Албанци и повеќето од нив се опозициски расположени. Овој заклучок го добиле од сопствената анализа и теренските активности, па ќе продолжат во намерата сите лица кои имаат право на глас да бидат вратени на избирачкиот список.

Движењето БЕСА ќе се ангажира до крај за до го врати и последниот гласач кој има право на глас, во избирачкиот список, и тоа користејќи ги сите можни меканизми кои ги има на располагање. Да наспоменеме уште еднаш, Без фер, слободни и коректни избори, оваа држава нема никаква иднина“, велат од БЕСА.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com