HomeДЕНЕШНАРепубликаЗапочнуваат Рамазанските пости во месецот на милостината

Започнуваат Рамазанските пости во месецот на милостината

Верниците од муслиманската религија го започнуваат Раманзанскиот пост кој ќе трае во наредните недели при што ќе се посветат на духовно чистење, правење добрина, исфрлување на лошите мисли и дела, делење милостина и солидарност. Постот во текот на денот трае од утринската до вечерната молитва и е многу строг, но изнемоштените и лицата со слабо здравје или други пречки се изземени.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com