HomeГИГА БАЈТСмартфонЗавршува „Покемонското“ лудило

Завршува „Покемонското“ лудило

Откако се појави „Покемонското лудило“, се појавија повеќе корисници што ги бараат чудните суштества низ улиците, отколку што имаше активни корисници на WhatsApp, Instagram и Snapchat. Анализата на компанијата Axiom Capital Management утврдува дека Pokemon GO доживува континуиран пад на популарноста на глобално ниво.

Без оглед на статистичките податоци, Niantic Lab се уште трие раце, затоа што Покемоните се уште им носат приходи од 1,5 милиони долари дневно, само од американскиот пазар. Дали тоа значи пропаѓање на Pokemon GO, останува да видиме во иднина.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com