HomeДЕНЕШНАСкопјеЖенска трка во Градски парк – учествуваа над 1000 жени

Женска трка во Градски парк – учествуваа над 1000 жени

Околу 1000 учеснички денес трчаа во името на здравиот живот. Женската трка предвидуваше трчање низ Градскиот парк Скопје. На На најдобрите во неколку возрасни категории им беа доделени медали и дипломи, а беше организирана и лотарија за сите учеснички. Трката е дел од промотивните активности за најмасовниот спортски настан во Македонија, Скопскиот маратон кој ќе се одржи на 8 мај. Спонзори на оваа спортска манифестација се компаниите „Пелистерка“ и „Здравје Радово“, клиничката болница „Аџибадем Систина“ и „Стопанска банка АД Битола“.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com