HomeДЕНЕШНАСветЖенска единица страв и трепет за Исламска држава

Женска единица страв и трепет за Исламска држава

Група од жени борци од Курдското бунтовничко движење се вистински страв и трепет за џихадистите на Исламска држава бидејќи досега имаат извршено десетина атентати, бомбашки напади, а исто така обезбедуваат клучни разузнавачки информации за бомбардирање на меѓународната коалиција предводена од САД.

zeni borci

Мосулскиот Батаљон е составен само од жени борци бидејќи многу полесно се втопуваат во локалното население и може брзо да побегнат по извршен напад врз позициите на Исламска држава.

Мосул е под опсада и на ирачката армија која повеќе од година дена се обидува да и нанесе пораз на Исламска држава во нејзиното второ најголемо упориште после Рака во Сирија.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com