HomeДЕНЕШНАПолитикаЖбогар по стапките на Орав, не знае што го чека кај нас

Жбогар по стапките на Орав, не знае што го чека кај нас

Новоименуваниот шеф на Делегацијата на Европската унија во Македонија, Самуел Жбогар денеска ќе му ги предаде акредитивните писма на македонскиот претседател Ѓорге Иванов. Тој на функцијата ќе го наследи Аиво Орав кој доби повеќе навреди и закани дека бил непријателн на Македонија и пристрасен кон опозицијата. Жбогар ќе мора да продолжи дел од процесите во кои Орав директно беше инволвиран, како што е Пржинскот процес.

Жбогар се очекува да заземе што е можно понеутрален став за време на претстојната изборна кампања како и за самиот ден на избори со цел да се задржи демократската вредност на постигнатиот договор меѓу партии што секако не ги спречувало и претходно да се однесуваат неодговорно.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com