HomeДЕНЕШНАСветЕутанизирано последното куче спасувач од 11 септември

Еутанизирано последното куче спасувач од 11 септември

Градската спасувачка служба на Њујорк одржа почесен погреб на 16 годишниот златен ретривер Хилари кое се смета за последното од преостанатите кучиња спасувачи кои беа користени на 11 септември при нападот на Кулите близначки кога загинаа околу 3000 луѓе, а голем број од нив беа пожарникари, полицајци и болничари на прва помош. Спасувачките кучиња во САД се сметаат за еднакви членови на единиците и им се оддава поеднаква почит како и на офицерите затоа што се бесцените во голем број акции.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com