HomeГИГА БАЈТПЦЕдно од првите интервјуа на Марк Цукерберг, каков бил Facebook во 2005

Едно од првите интервјуа на Марк Цукерберг, каков бил Facebook во 2005

Филмот на Дејвид Финчер од 2010 година „Социјална мрежа“ заврши одлична работа затоа што ни покажа како изгледал Facebook и ставовите на основачот Марк Цукерберг. Интервјуто со еден од најмоќните млади луѓе во светот е снимено во 2005 година и води преку канцелариите на Facebook во Пало Алто, полни со чудни графити, и многу пива во фрижидерот.

Цукерберг седи на каучот бос додека дава интервју. Тој го основал Facebook на само 20 години, односно во 2004 година, при што многу работи драстично се променети оттогаш. Денес Facebook има над милијарда луѓе, а вредноста на компанијата се проценува на 35,7 милијарди долари. Во сопствеништво на Facebook се и популарните апликации како што се WhatsApp и Instagram.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com