HomeДЕНЕШНАРепубликаЕдна година од катастрофата во Тетово – жителите се сеќаваат

Една година од катастрофата во Тетово – жителите се сеќаваат

Една година подоцна Тетово сеуште го памети невремето и поплавите кои се случија на денешен ден, а однесоа 6 човечки жртви. После повеќе од 30 години се излеа тетовска Пена, улиците беа долго во кал, дрвја и камења. Големи штети претпреа и Голема и Мала Речица, Шипковица, Порој, но и други полошки села. Најкритично беше во Шипковица. Една година подоцна жителите велат дека сумите кои им се исплатени не се доволни за покривање на штетите.
tetovo nevreme

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com