HomeАНТИСТРЕСЕкимЕден витамин може да ве спаси од досадните комарци

Еден витамин може да ве спаси од досадните комарци

Консумацијата на еден витамин ја менува миризбата на телото и го прави непривлечно за комарците. Со доаѓањето на топлото време, доаѓаат и комарците. Имено, кога размислуваме за плажа и долгите топли ноќи, секако низ глава ни поминува и тортурата која ја доживуваме благодарение на овие досадни инсекти кои зујат и бодат во нас.

Иако на многумина не им пречат убодите од комарци, има и такви кои имаат сериозен проблем со тоа. За овие вторите препорачуваме да земаат витамин Б1. Витаминот Б1 или тиамин е важен минерал за телото, го зајакнува имунитетот и помага во борбата против стресот. Обично се наоѓа во храна како што е пирето, јајцата, квасецот…

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com