HomeГИГА БАЈТСмартфонЕве зошто Nougat е најдобриот Android досега

Еве зошто Nougat е најдобриот Android досега

Google го објави Android 7.0 Nougat со поддршка за Huawei Nexus 6P, LG Nexus 5X, Motorola Nexus 6, HTC Nexus 9, Asus Nexus Player, Google Pixel C и General Mobile 4G.

Android 7.0 Nougat има опции за повеќе јазици, 72 нови емоџија, multi-window функционалност, опција за брзо префрлување на претходната апликација, Vulkan графички API, наменски VR модул, Doze on the Go за подобра ефикасност на батеријата кога сте во движење, прилагодени брзи поставки (Quick Settings), енкрипција на датотеки и многу други нешта.

Детално и сликовито може да ги разгледате новитетите на овој линк.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com