HomeГИГА БАЈТСмартфонДодека ловите на Pokemon Go, Niantic собира милиони лични податоци

Додека ловите на Pokemon Go, Niantic собира милиони лични податоци

Niantic, компанијата која стои зас екра популарната игра за мобилен Pokemon Go, се открива дека има целосен пристап кон вашиот Google профил. Додека неколку милиони корисници се обидуваат да соберат колку што можат повеќе покемпни, Niantic досега сигурно ги собрала сите лични податоци.

Како и секоја друга апликација што користи GPS, така и Pokemon Go ги собира податоците за тоа каде се движите, кога сте пристигнале на одредено место, како сте стигнале дотаму и колку долго сте се задржале. Niantic ги задржува информациите за себе и на големо заработува од нив. Сепак, тоа е цената која се плаќа за модерната бесплатна смарт технологија.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com