HomeРЕФЛЕКТОРФилмДи Каприо претстави филм за климатските промени

Ди Каприо претстави филм за климатските промени

Холивудскиот актер Леонардо Ди Каприо на Меѓународниот фестивал во Торонто претстави документарец за климатските промени под назив „Before the Flood“. Во филмот „Before the Flood“, кој го режираше Фише Стивенс хронолошки се претставени напорите на Ди Каприо да се подигне свеста за климатските промени.

1

„Ние сме навистина на пресвртница во историјата. Овој проблем зависи од образованието на јавноста и еволуцијата на нашата врста во борбата против најголемата криза со која до сега некогаш сме се соочиле“, изјави Оскаровецот. Филмот ќе биде прикажан на 31 октомври на каналот „National Geographic“.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com