HomeДЕНЕШНАРепубликаДиректорот на Кумановската болница со кривична пријава

Директорот на Кумановската болница со кривична пријава

Директорот на кумановската болница доби кривична пријава за злоупотреба на службена положба бидејќи не спровел судски спор со специјализант кој со договор бил испратен на специјализација на Медицински факултет во Скопје за време од пет години, за што примал плата, патни трошоци, надоместоци, но не специјализирал навреме.

Директорот на болницата не повел тужба и му овозможил да се стекне со противправна имотна корист 709.600 денари на штета на буџетот на болницата.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com