HomeДЕНЕШНАПолитикаДемонстранти: Силно сме мотивирани, режимот ќе падне

Демонстранти: Силно сме мотивирани, режимот ќе падне


Демонстрантите кои успеавме да ги анкетираме на улиците низ Скопје ни изјавија дека граѓаните самоорганизирано продолжуваат да протестираат и да бараат сегашниот режим да падне.

Велат дека протестите ќе продолжат со засилено темпо и во наредните денови се додека не се реши политичката криза и не се исполнат нивните барања.

За контрапротестантите сметаат дека нивните сограѓаните не излегуваат на собири само за да добијат сендвич како што се шири низ опозициските медиуми, туку поради тоа што тие се премногу исплашени за своите работни. Овие контрапротести како и досега не се ништо друго освен одлика на овој режим, за кој демонстрантите веќе со денови излегуваат на улица и бараат да се промени.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com