HomeДЕНЕШНАПолитикаДемонстрантите се преселија пред Влада, повредени двајца полицајци

Демонстрантите се преселија пред Влада, повредени двајца полицајци

 

Демонстрантите кои вечерва протестираа пред Собранието на Република Македонија, протестот го продолжија пред Владата на Република македонија. По обидот протестот од пред Собранието на Република Македонија да го префрлат пред седиштето на ВМРО-ДПМНЕ што беше спречен од кордон од полиција дојде до судир помеѓу демонстрантите и полицијата. Од градската болница потврдија дека двајца полицајци се повредени на протестите кои ги организираат невладините организации.

Автор: Донев Михаило
Фото: Кристина Атовска

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com