HomeРЕФЛЕКТОРМузикаДеми Ловато обвинета за повреда на авторски права

Деми Ловато обвинета за повреда на авторски права

Членовите на бруклинскиот состав „Sleigh Bells“ Алексис Краус и Дерек Милер во обвинението поденесено на судот во Калифорнија наведуваат дека нумерата „Stars“, од албумот на Деми од 2015 година „Confident“, содржи значајна количина на материјал кој бил преземан од нивната песна „Infinity Guitars“ од 2010 година. Членовите на оваа американска група тврдат дека сличноста на песната не е случајност или случај на заеднички генерички материјал.

Бендот бара да и се изрече забрана за изведување на оваа песна на Деми Ловато, чии преставници се уште го немаат коментирано овој случај.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com