HomeДЕНЕШНАПолитикаДа запре изградбата на панорамско тркало, а парите да се пренасочат

Да запре изградбата на панорамско тркало, а парите да се пренасочат

СДСМ и опозицијата бараат веднаш за запре изградбата на панорамското тркало и овие средства кога веќе се добиваат од државата да се пренаменат за гасификација на Скопје или пак за изградба на подземната сообраќајница.

Ова денеска го изјави Дамјан Манчевски, координатор на Советничката група на СДСМ и коалициските партнери во Советот на Град Скопје и потпретседател на СДСМ, при тоа додавајќи дека на денешната седница за советнички прашања помеѓу другите прашања ќе постави и прашање за панорамското тркало коешто оригинално требаше да чини околу 18 милиони евра. „Прашањата се во која фаза е изградбата, колку чии до сега изградбата и од каде се обезбедени финансиските средства“, рече Манчевски.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com