HomeДЕНЕШНАРегионГрција воведува „туристички данок“, еве колку ќе треба да плаќате за престој

Грција воведува „туристички данок“, еве колку ќе треба да плаќате за престој

Во Грција од 1. јануари 2018 година на сила ќе стапи таканаречен „туристички данок“. Тоа значи дека сите туристи во Грција ќе мораат на државата да и плаќаат надомест за посета.

Надоместокот ќе изнесува 0,25 до 4 евра за ноќевање во зависност од рангот на сместувањето, а ќе се плаќа во текот на целата година, независно дали е сезона, или не.

„Туристичкиот данок“ е уште една од мерките за штедење на владата на Грција, договорена со меѓународните кредитори.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com