HomeДЕНЕШНАСветГрузија во страв, затворена границата кон Турција

Грузија во страв, затворена границата кон Турција

Властите во Грузија наредиле затварање на границите со Турција поради обид за воен удар и нестабилност во таа земја, соопштиле грузиските функционери. Премиерот Гиорги Квирикашвили изјави дека националниот совет за безбедност ја разгледувал „опасноста која може да им се закани на Грузија“ поради новонастанатата состојба во Турција.

Квирикашвили изјави дека воздушната и копнената граница со Турција се заторени. Грузија ја дели 252 километри од границата со Турција.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com