HomeДЕНЕШНАЕкономијаГрафикон: За што се задолжува државата? Милиони за фасади, а нема за плати и пензии

Графикон: За што се задолжува државата? Милиони за фасади, а нема за плати и пензии

Шарената револуција денеска на својата Фејсбук страница објави графикон на кој е покажано на што ќе се трошат парите од најновото задолжувањето од 450 милиони евра.
grafikon sarena revoluccija
Панорамското тркало – 18 милиони евра
Споменик на Мајка Тереза на централниот скопски плоштад – 10,7 милиони евра
барокна фасада и затворање на ГТЦ – 18 милиони евра
катна гаража „Македонска фаланга“ – 13 милиони евра
катна гаража „Тодор Александров“ – 12 милиони евра.

„Трошат на фасади, а не можат да обезбедат плати и пензии. Ги задолжуваат децата на Македонија. 450 милиони евра заем кој ќе создаде долг од 627 милиони евра! Како овие трошоци ќе го подобрат животот на граѓаните кога државата нема за плати и пензии?, се прашањата на Шарената револуција.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com