HomeДЕНЕШНАПолитикаГалерија: Рекордно количество боја пред Влада. Револуцијата одбројува… уште три дена

Галерија: Рекордно количество боја пред Влада. Револуцијата одбројува… уште три дена

Шарената револуција истури максимално количество боја на улицата пред Влада. Одбројѕувањето продолжува. Активистите го испишаа бројот три, за да потсетат дека остануваат уште три дена од рокот кој им го дадоа на институците за да исполнат две од нивните барања: потврдување на уставноста на Специјалното јавно обвинителство и запирање на прогонот на демонстрантите кои се учесници во револуцијата. Демонстрантите денеска со два чатали катапултираа кон Влада со топки со различни бои.
protest9 novo
Од бината пред Влада се обратија членот на Левица Здравко Савески, активистот Џељо Хоџиќ, дипломатот Никола Димитров и Аднан Цаферовски од СДСМ. Тие ги повторија барањата на демонстрантите и јавно ги искажаа своите ставови за Шарената револуција и нефункционалната држава. Протестот, како и секогаш започна пред канцелариите на СЈО во знак на поддршка.
protest novo

protest1 novo

protest2 novo

protest3 novo

protest4 novo

protest6 novo

protest8 novo

protest10 novo

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com