HomeАЈНШТАЈНИЈААтлас(Галерија) Ова се најубавите фотографии на National Geographic 2016

(Галерија) Ова се најубавите фотографии на National Geographic 2016

Професионални фотографи и аматери патуваат низ целиот свет создавајќи фасцинантни и впечатливи фотографии со кои се пријавуваат за учество во натпреварот „National Geographic Travel Photographer of the Year“.

Оваа година натпреварот за одржа по 28-ми пат. Победничките фотографии беа избрани во три категории – луѓе, градови и природа.

Првото место го освои фотографијата на Антони Лау од Хонгконг од категоријата „Луѓе“.

NG7

„Снегот стануваше сè потежок, ветрот сè посилен, утринскиот снег стануваше потенок и светлината се поместуваше од оптималната позиција. Знаев дека имам само неколку обиди за да го извлечам најдоброто од оваа случајна средба. Со малку среќа, на еден од моите последни обиди успеав да го „уловам“ моментот кога еден од коњаниците излезе од утринската магла заедно со неговите коњи“ – објаснил Антони за моментот на создавањето на победничката фотографија.

Погледнете ги останатите фотографии кои беа издвоени како омилени од сите три категории:

NG9NG3

NG8NG2

NG6NG1

NG5  NG4

NG13NG11

NG12NG10

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com