HomeДЕНЕШНАРегионВо Грција ќе гласаат и малолетни

Во Грција ќе гласаат и малолетни

Грција го промени изборниот закон и членовите на парламентот донесоа одредби со кои право на глас им се овозможува за прв пат и на малолетни лица со најмалку 17 годишба возраст кои ќе може да гласаат веќе на следните избори предвидени за 2019 година.

Истовремено, пратениците усвоија и уште една измена во законот со која е укинато на победничката партија да и се додадат 50 места во парламентот, односно се менува мнозинскиот систем со пропорционален.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com