HomeДЕНЕШНАРепубликаВо авионската несреќа еден од браќата навреме сменил авион

Во авионската несреќа еден од браќата навреме сменил авион

Досега се сметаше дека во авионската несреќа на малиот приватен авион биле и двајцата браќа Бегај, но еден од нив во последен момент го сменил летот и се качил на друг авион кој слетал во Загреб. Во авионот кој се сруши кај селото Кожле, Петровец се наоѓал само косовскиот бизнисмен Висар Бегај.

Причината за ваквата забуна е што на листата на летање биле наведени вкупно 6 патници, меѓу кои и двајцата браќа, но всушност полетале само четворица италијански државјани и еден со двојно државјанство на Косово и Италија.

Авионот се упатил кон Скопје да наполни гориво, но го зафатиле тешки временски услови, па дополнително ќе се утврдува причината за несреќата. Сите загинати ќе бидат погребани во Италија, а едниот патник со двојно државјанство ќе биде погребан на Косово.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com