HomeРЕФЛЕКТОРФотографијаВОЗНЕМИРУВАЧКИ фотографии за протест против ослободен силувач

ВОЗНЕМИРУВАЧКИ фотографии за протест против ослободен силувач

Силувачот Брок Тарнер минатата недела бил ослободен од затвор за „добро однесување“, само по 3 месеци во затвор. Судијата Арон Перски го осудил на само 6 месеци, иако обвинителите барале казна од 6 години за злосторство кое предвидува максимална затворска казна до 14 години. Студентката Јана Мазуркович направи втора серија фотографии инспирирани од овој случај.
ithappens1
Серијата насловена „It Happens“ (Се случува) прикажува сексуален напад на еден директен начин. Според студентката, нејзината прва серија фотографии посветена на овој случај, не била целосна бидејќи во неа се прикажани само силувани жени. Таа добила многу коментари дека секој може да биде жртва на сексуален напад. Така добила инспирација за втората серија во која прикажува дека може да му се случи на било кого, било каде.
ithappens2

ithappens3

ithappens4

ithappens6

ithappens7

ithappens8

Нејзината прва серија фотографии насловена „Dear Brock Turner” (Драг Брок Тарнер) погледнете ја во продолжение:
Dear Brock Turner 1

Dear Brock Turner 2

Dear Brock Turner 3

Dear Brock Turner 4

Dear Brock Turner 5

Dear Brock Turner

Не е дозволено преземање на оваа содржина без дозвола на редакцијата на Позитив.мк, освен со линк до конкретната страница

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com