HomeГИГА БАЈТСмартфонВидео: Google Tango – Смартфон со 3D поглед на светот

Видео: Google Tango – Смартфон со 3D поглед на светот

Google веќе е на чекор од реализација на проектот Tango како нов вид на смартфон кој ќе се базира на пренесена реалност (AR) и со повеќето сензори и 360 камери ќе може да креира мапи од внатрешноста на просторите, да прикажува 3D слики и видеа и нови мултимедијални содржини.

Првиот Tango смартфон е новиот Lenovo Phab 2 Pro, а планирано е и други партнери да лансираат соодветен хардвер за AR платформата. Можностите се фантастични бидејќи преку самиот екран или VR очила ќе може да ја трансформирате вашата реалност.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com